מידות בעיצוב פנים

מידות גבירותי ורבותי, מידות. האם יש לכם מידות טובות? ואני לא מדברת על הרמה האישית אבל כאשר אנחנו באים לשפץ את הבית, חובה פשוט חובה שנכיר כמה מהכללים העיקריים על מנת שנוכל להיות הרבה יותר בטוחים בהחלטות שאנחנו מקבלי כמו: מה הגובה הנכון לתליית תאורה? מה המרווח בין המטבח לאי? מה המעבר הנאות שצריך להשאיר במעברים השונים וכולי וכולי. 

תדמיינו שאתם עומדים מול קבלן מבצע הוא שואל אותך: איפה לתלות את המנורה?מה הגובה שאת רוצה לתלות? מה הגובה לצביעה של הקיר? איפה למקם את האי? ועוד וכל השאלות הללו מכניסים אתכם ללחץ וזיעה קרה?

ומה עם זה שאתם קונים רהיט שכל כך התלהבתם ממנו בחנות ואז הוא מגיע ואתם בהתלהבות רצים הביתה מעבודה לקבל את השליח, פותחים והוא אכן מהמם כמו שחשבתם ואז כאשר ממקמים אותו אתם רואים שהדבר הזה חוסם את המעבר. איך זה קרה??? ואז מתחילים לחפש מיקום טוב יותר הרי הוא יפיוף…. מתחילים להזיז דברים ולראות איך אפשר לפנות את המעבר למטבח / מרפסת / דלת וכדומה.

כל זה קורה בגלל שאנחנו לא יודעים מה המידות שאמורות להיות. לכן אם אני לא יודעת מה אמור להיות אני לא אדע מה מה להגיד לקבלן, לא אדע מה לקנות / להזמין בחנות וכדומה.

ולכן חשבתי אולי לפנק אתכם בכל מיני מידות שלדעתי עובדות היטב בעיצוב פנים.

עכשיו: קחו בחשבון! המידות האלו הן ממוצע / כללי אצבע / יש לא מעט מקרים בהם ההפוך עובד 

לכן בבקשה תלמדו את המה שעובד ותשתמשו במידות הללו כנקודות מוצע ואם מה שאתם מתכננים / מבצעים נראה ומרגיש לכם נכון יותר – לכו על זה.

מידות למטבח

אז לפני הכל, יש לי פוסט מיוחד לעיצוב ותכנון מטבחים שמדבר בקצרה על משולש העבודה ונועד הקל על עבודת המטבח. כך שכל מה שצריך יהיה בהישג יד ולא נצטרך לטייל ברחבי המטבח בשביל לבשל פסטה פשוטה. אז את אתם רוצים ללמוד בהרחבה בבקשה לכו לקרוא.

ועכשיו הדברים העיקריים:

1. גובה השיש מתחיל  ב 90 ס"מ. ללא הקאנט (המסגרת של השיש שעולה טיפה למעלה).

2. המרחק בין האי לארונות מטבח יהיה לכל הפחות 90 ס"מ. זאת על מנת שנוכל לעשות לא יותר ב 2 צעדים או צעד וחצי מארונות המטבח לאי. במיוחד כאשר באי יש ארונות אחסון שצריך לפתוח.

3. תאורה – תאורה במטבח מאוד חשובה לנוחות הבישול. במיוחד במטבח שלא מואר היטב. לכן נא להקפיד על: תאורה מעל כל השיש והתנור / כיריים. בנוסף צריכה להיות תאורה מרכזית או אם קיים אי אז תאורה מעל האי. התאורה מעל השיש עדיף שתהיה בגוונים לבנים ולא צהובים, תאורה חזקה ובהירה. יחד עם זאת התאורה מעל האי לא חייבת להיות חזקה אלא אם ישנם גם כיריים על האי.

5. מרחק להושבת אנשים בשולחן או האי – הרבה פעמים לא ברור לאנשים כמה כיסאות למקם על הבר או דלפק ארוחת הבוקר או האי. לכן יש כלל אצבע שאומר מרווח מינימלי של 60 ס"מ בין סוד לסועד. אם כי לדעתי המרחק הזה מאוד מצומצם ולכן אם אתם יכולים אז לפחות 80 ס"מ.

מידות לתאורה

גם לגבי תאורה יש לי פוסט מיוחד ומורחב על סוגי תאורה ותליה נכונה . אז את אתם רוצים ללמוד בהרחבה בבקשה לכו לקרוא.

ועכשיו הדברים העיקריים:

פינות אוכל – עבור פינות אוכל קטנות עד 2 מטר גוף תאורה אחד או 2 יכולים להספיק. במידה ופינת האוכל נפתחת, מומלץ להתייחס גם לאורך לאחר הפתיחה. בגדול יש לי 2 כללים לגבי התאורה מעל פינת האוכל: על התאורה להתפרס על 70% – 45% מאורך השולחן. כלומר: אם יש לכם שולחן באורך 2 מטר, אורך גוף תאורה או קוטר אם זה גוף תאורה יחיד יהיה בין 90  לבי ן 140 ס”מ.

גובה גוף תאורה מעל לשלוחן –  אפשרי בהחלט להוריד את גוף התאורה התלוי עד כ 1.2-0.9 מטר מעל השולחן, מכיוון ולא עוברים תחתי ולרוב התאורה של הגוף הנ”ל תהיה יותר עמומה.

תאורה מעל האי – כללים דומים פועלים גם עבור תאורה מעל האי . גוף התאורה צריך “להתפרס” על 50% עד 70% מאורך האי . גם אם מדובר על 2 או יותר גופי תאורה על פס צבירה או לא. כלומר: אם יש לכם אי באורך 2 מטר, אורך גוף תאורה (אם זה פס צבירה או לא) או קוטר אם זה גוף תאורה יחיד יהיה בין 100 ס”מ לבין 140 ס”מ במידה והאי משמש גם לעבודה נתייחס לתאורה מעל כאל תאורת משימה ו נספק תאורה נאותה (לא אור עמום).

בגדול, גוף תאורה לא צריך להיות נמוך יותר מגובה 2 מטר מהרצפה במקרים בהם אנשים עוברים מתחת לגוף תאורה זה. כמו בסלון, חדרי ילדים וכדומה. אלא אם מדובר על גופי תאורה מעל שולחנות.

מידות לרהיטים ומעברים

מעבר בין כסאות בר לקיר או לרהיט הקרוב. בהנחה ויש לכם קיר שצמוד לכסאות בר שימו לב בבקשה למרחק הנדרש להזיז את הכיסא אחורה כאשר רוצים לשבת עליו בצורה נוחה. עדיף שמרחק ההזזה יהי בין 70-90 ס"מ.

מעבר בין רהיטים – באופן כללי נהוג להשאיר מעבר מינימלי לצורך מעבר של מינימום 60 ס"מ. ז"א בין רהיטים או רהיט לקיר (מעבר בחדר שינה לצורך הענין בין מיטה לקיר). אבל יש פה יוצא מן הכלל: בעיני 60 זה ממש מעט. אם אי אפשר יותר אז לפחות תשאירו 60. באיזורים בהם יש תנועה של אנשים תרחיבו לכל הפחות ל 80 ס"מ. נניח אנחנו מיקמנו כורסה ביציאה למרפסת. אז שיהיה מעבר של לפחות 80 ס"מ על מנת שנוכל לצאת למרפסת. 

או אם ממקמים דלפק אוכל במטבח וחוסמים חלק מהמעבר אנא תוודאו שישנו מעבר של לכל הפחות 80 – 100 ס"מ בין הדלפק או הכסא לבין הקיר הנגדי. כי המעבר למטבח הוא עמוס בדרך כלל ולכן מומלץ להשאיר מספיק מקום. בקיצר במקומות עמוסים, תרחיבו.

תליית תמונות – בגדול תליית תמונות מתבצעת בגובה העניין של האנשים הגרים בבית. כך שאמצע התמונה תהיה מול העיניים של האנשים. לחלק מאנשים זה מרגיש נמוך מידי. אבל תנו לי להגיד לכם רק דבר אחד: במוזיאון הלובר גובה מרכז תמונה היא 153 ס"מ. ככה שאם אתם משפחה גבוהה אז תרימו קצת והפוך.

מקווה שעזרתי לכם היום ולא לשכוח להירשם בהרשמה מוקדמת לקורס כי המחיר הזה לא יחזור על עצמו! 

2 מחשבות על “מידות בעיצוב פנים”

  1. תודה
    היה מעניין לקרוא
    באיזה גובה תולים ארון מטבח עליון שמתחתיו יש דלפק ישיבה?

    1. ככלל, לא תולים ארון מטבח מעל לדלפק ישיבה. אבל אם את מתעקשת תוודאי שזה יהיה בגובה שאף לא יקבל מכה שעת ישיבה ולא יסתיר שום דבר. לדעתי לפחות 2 מטר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top