אז מה עושים אם אני רוצה לרענן קצת את החלל? ואל תגידי לי את התשובה הנדושה “תחליפי כריות ותקני שטיח”. אני רוצה להשאיר חלק מהריהוט והאקססוריז שלי כי אני אוהבת אותם או כי הם חדשים או כי התקציב שלי לא מאפשר עכשיו מהפכות.
תעזרי לי / איך אני ממשיכה מכאן?
זו שאלה שעולה הרבה אצל אנשים. לא תמיד אנחנו רוצים או יכולים להרשות לעצמנו מהפך כולל. לפעמים הדירות הן שכורות או התקציב דל. לפעמים, אם לא מתכננים נכון או לא עובדים עם האנשים הנכונים, מגיעים למצבים בהם הכספים שהקצבנו לעיצוב “נעלמים” בתוך תקציב השיפוץ. או, וזה מקרה מאוד נפוץ: כבר עיצבתי את הדירה (בעצמי או באמצעות מעצב) ואני לא מרוצה מהתוצאה. יחד עם זאת, אני לא מעוניינת להיפטר מכל מה שקניתי.
אז מה עכשיו? איך לתקן את המצב?
בדיוק בשביל מקרים כאלו מיועד הפוסט הנוכחי:
האם יש לכם פריט השראה?
מהו פריט השראה? זהו פריט כלשהו בבית המכיל לכל הפחות 3 צבעים שאתם מאוד אוהבים. האהבה שלכם אל הפריט לא צריכה להיות אמוציונלית (היקשרות רגשית) אלא עיצובית. משהו בצבעים והסגנון מדבר אליכם. זה יכול להיות כל דבר: שטיח, תמונה, ריפוד של כורסא, צלחת צבעונית וכו’ כל רפיט המכיל יותר מ 3 צבעים. הצבעים חייבים להיות חלק מגלגל הצבעים RGB (לא נייטרלים: לבן, בז’, אפור, חום, שחור). הפריט יכול לכלול צבעים נייטרלים אבל לא רק אותם.
1. שיטה 1 – חוזרים 2-3 פעמים על 2 או 3 צבעים מפריט ההשראה
נניח שיש לנו שטיח שאנחנו מאוד אוהבים.
1. בוחרים מהשטיח 3 צבעים שאתם אוהבים
2. רוכשים מספר פריטים או אפילו חיפוים (צבע קיר / ריצוף) באותם הגוונים (נניח 2 מכך צבע, אפשר קצת יותר ). כריות / ספה / תמונה / שמיכת טלוויזיה / אקססורי הנתלה על הקיר וכו’.
3. מפזרים כל זוג או שלישיית פריטים באותו הצבע ברחבי החדר בצורה מעגלית או בצורת משולש. כך, שכאשר נכנסים לחלל ישנו חוט מקשר של אותו הגוון ברחבי החדר.
שימו לב לתמונה.
ישנו שטיח הכולל צבעים כגון: חום, כחול נייבי, ירוק / טורקיז, שחור, אדום בגוון חמרה, בז’. מן השטיח נלקחו 3 צבעים: ירוק, שחור (אפור כהה) ואדום בגוון החמרה ופוזרו ברחבי החלל בצורה מעגלית.
ירוק -מהספה, לצמח על עדן החלון ולתמונה וחזרה לשטיח
אדום בגווני חמרה- רצפת עץ, תמונה על הקיר, כרית על הספה, כד על השולחן וחזרה לשטיח
שחור – שטיח, תמונה הנשענת על הקיר, מנורה וחזרה לשטיח. המנורה היא ניקל אבל נראית במבט ראשון במנורה בגוונים אפורים כהים
2. שיטה 2- חוזרים על 3 צבעים פעם אחת. במיוחד נכון לצבעים בוהקים יותר.
במידה ואתם אוהבי צבעים בוהקים וחזקים יותר, אני ממליצה לכם לפעול בצורה באה:
- לבחור 3 צבעים מפריט השראה.
- לחזור פעם אחת (גג פעמים) על כל שלושת הצבעים, כאשר אתם ממקמים את הפריט באותו הצבע במרחק של מטר עד 2 מטר מפריט ההשראה. זאת על מנת ליצור “נדידה” של העין ברחבי המקום. בחללים קטנים אין צורך ליצור נדידה.
שימו לב לתמונה.
פה ניקח את התמונה כפריט השראה. התמונה כוללת צבעים: צהוב חרדלי, ירוק, לבן אפרפר ומסגרת שחורה.
מן התמונה לקחו 3 צבעים ופוזרו פעם אחת עד פעמיים בחדר. ירוק, שחור (אפור כהה) וצהוב פוזרו בנקודה ספציפית אחת ולא בצורה מעגלית או משולשת. צורת פיזור כזו מתאימה לחללים קטנים יותר כמו חדרי השינה. בגלל גודל החלל לא תמיד יש צורך “למשוך” את העין לפינות השונות בחדר.
ירוק -מהתמונה משתתף בעיצוב ככרית על המיטה וכיסוי מיטה
צהוב – מהתמונה משתתף בעיצוב ככריות ושמיכה שעל המיטה.
שחור – מהמסגרת משתתף בעיצוב כרגלי השידה והריצוף.
מי שמעוניין ללמוד עוד קצת על עקרונות פיזור ומקצב יכול לקרוא את הפוסט הנ”ל בנושא.
3. שיטה 3 – להאיר את החלל
אם אתם מרגישים שהחלל שלכם משעמם, אם רוב הרהיטים שלכם מאותו הצבע וגם הקירות בגוונים דומים (נניח בז’ או חום), השתמשו בפריט ההשראה שלכם דווקא כמשהו שיכניס צבע וחיים למקום.
כלומר, בכדי לשבור חד גוניות תכניסו צבע ועניין לחלל על ידי פריט גדול בצבע השונה מהותית מהגוונים שלכם בבית (שטיח, ארון / ארונית / טפט / צבע קיר / תמונה או סט תמונות גדולות).
שימו לב:
- עדיין מומלץ לקחת צבע 1 או 2 מפריט הכנסנו ולרכוש עוד 2 – 3 פריטים קטינים ולפזר ברחבי החלל.
- תחשבו הפוך: בעיני לשלב סגנונות וטקסטורות זה מה שמכניס עניין לעיצוב לכן, אם החדר שלכם מעוצב בסגנון מודרני, דווקא תכניסו תמונה עם מסגרת מוזהבת או שטיח אתני (פרסי / מרוקאי). והפוך אם הסגנון הוא כפרי, תנסו להכניס צבעים מאופקים יותר כמו שחור ואפור או לשלב סגנון קליל יותר כמו בוהו שיק.
- כן תפחדו מיותר מידי התאמות. לא צריך להתאים כל דבר לכל דבר. ממש אין צורך שהשטיח יתאים לכרית והכרית לתמונה והתמונה לריפוד בפינת אוכל וכך הלאה. חייב להיות חוט מקשר בין החללים אבל הוא יכול להיות באמצעות 2 -3 פריטים בלבד. בנוסף החוט המקשר בין החללים (נניח בין הסלון לפינת אוכל למטבח) לא חייב להיות באמצעות צבע אלא יכול להיות הסגנון או הצורה או חומר. דוגמא לחומר מקשר: כל פריטי התאורה ברחבי חלל ציבורי (סלון, פינת אוכל, מבואה, מטבח וכולי) יהיו גדולים ועשויים פליז.
נהנית לקרוא את המאמרים שלך
תודה רבה❣️
תודה רבה!
המאמרים מתארים בצורה ברורה ועניינית את השאלות עימם אני מתלבטת.
המון תודה.
אלין היקרה ,
קבלי לייק, ממש אבל ממש אהבתי את הפוסט!!! בעיקר את נושא התאמת הצבעים ואת העקרון שעומד מאחוריהם. התאמה לחללים גדולים והתאמה לחללים קטנים ,וחזרה של צבעים בחלל.א את מסבירה בצורה נהדרת והדוגמאות שלך תומכות נפלא בהסברים הכתובים.
כל עוד יש שיטה סדורה (כפי שאת מציגה) , זה ממש עוזר ביצירת הרמוניה עיצובית, והרי זה מה שכולנו רוצים ….
תודה רבה מלכה על הפרגון
אלין שלום
נהניתי לקרוא את הפוסט, סוף סוף עזר לי להבין את האופן בו ניתן לשלב צבעים,
תודה
אני שמחה ש פוסט עזר לך