איך ליצור פלטת צבעים לעיצוב הבית

הפוסט הזה מיועד לכל: המעוניינים לטבול את רגלם בעיצוב הפנים וללמוד נושא מרכזי של שילוב צבעים. לכל המשפצים, מעצבים מחדש, לכל המתקשים להחליט על איזה ריצוף לקנות, איך לבחור צבעי לקירות, באילו צבעים יהיו הרהיטים ועוד.

בקיצור לכל מי שרוצה ללמוד קצת על עיצוב, להתאים רהיטים, לבחור ריצוף וחיפוים, להלביש את הבית בפריטים מדויקים עם כמה שפחות כאב ראש הכרוך בכך.

למה חשוב ליצור פלטת צבעים מוכנה מראש?

1. כי אם אין לך מפה את לא יודעת לאן את הולכת. כלומר רוב האנשים הרוצים לעצב את ביתם חולמים על בית כמו בפינטרסט אבל בין החלום למציאות עומד פער של חוסר ידע איך להגיע לשם.  ואלתור בעיצוב פנים ע”י אנשים שלא עברו לכך הכשרה יצור מצבים של בזבוז משאבים נפשיים (עצבים של חוסר התאמה, מלהחזיר פריטים) ובזבוז משאבים כספיים של רכישת פריטים שלא מסתדרים יחד או לא יוצרים את בית חלומותיך. לכן מאוד חשוב שתדעי מראש באילו צבעים לפחות הבסיסיים / הכיוון את הולכת לעצב.

2. יצירת עיצוב אחיד ומדויק. הרבה אנשים תוהים איך ליצור מראה אחיד בחלל הפתוח והציבורי להלן: מטבח, סלון, פינת אוכל. ולמען האמת הסיפור הוא מאוד פשוט וגם לא פשוט בו זמנים. צריכה להיות התאמה, המשכיות, תנועה המקשרת בין כל החללים. אחת האופציות ליצירת תנועה היא באמצעות צבע וחומר זהה במקומות שונים באותו החלל. לכן אם נחליט מראש על פלטת הצבעים וגם החומרים נדע באיזה צבע לקנות את רוב הפריטים בבית ככה שישתלבו לנו יפה מבלי שיראה שקנינו סטים של דברים.

איך עושים את זה?

בונים תוכנית פעולה שנקראת: פלטת צבעים סגורה. בפוסט הזה אני אתייחס לחלל הציבורי שזה מטבח + פינת אוכל + סלון.

כלומר, אנחנו נחליט מראש באילו צבעים וכיוצא בזה חומרים נשתמש לעיצוב הבית ולפי זה נרכוש את הצבעים לקירות, חיפוי רצפה, רהיטים, כריות וכדומה. 

אני אחלק את הפוסט הזה ל 2 חלקים על מנת לא להעמיס עליכם וכאשר יתפרסם חלק נוסף, תירשמו ותקבלו עדכון על כך.

1. ההרגשה

לפני שבאים לעצב כל חלל אתם צריכים לחשוב מהי ההרגשה שתירצו לייצר. האם אתם רוצים מקום להירגע בו בסוף היום? מקום שכל מי שנכנס אליו “יתעלף” מהעיצוב והייחודיות (יוהרה בעיצוב זה בסדר גמור). מקום חמים ונעים או שיקי ומגניב? אני רוצה מקום שישדר משפחתיות, ישדר את האופי שלי. מקום שיהיה נעים ונוח, או משהו עם גלאם הוליוודי? מקום נוסטלגי, חיבור לטבע. כל דבר מתקבל על הדעת.

לצבעים וחומרים יש יכולת להעביר את התחושה שאנחנו מעוניינים להרגיש בחלל.

 תסתכלו על שני החללים הללו, הם מעבירים תחושה שונה לגמרי. אחד הרגשה של קרירות, יוקרה, מעט נוסטלגיה והשני הרגשה של נועם, חמימות, רוגע, אור.

לכן מאוד חשוב לדייק בבחירת הצבעים לקירות והריהוט אחרת ניצור לעצמנו הרגשה שלא רצינו בבית.

אז להרגשה חמימה ונעימה יותר אנחנו נבחר צבעי קיר חמימים יותר כמו שמנת, קרם, בז’, צהבהב ורדרד וכדומה. כנ”ל לגבי הריצוף: עץ, קרמיקה בגווני בז’, קרם וכולי.

להרגשה קרירה ויוקרתית יותר נבחר בגוונים אפורי. כמו צבעי קיר עם גווני כחול, אפור וריצוף אפור בהיר או כהה או לבן עם גידים אפורים.

2. השראה

גם אם את יודעת להגדיר טוב את ההרגשה שאת רוצה בבית, להפוך את ההרגשה לצבע או טקסטורה קצת יותר קשה.

לכן אנחנו נפנה לקבלת השראה. לצורך כך נבנה לוח השראה בפינטרסט / גוגל או בכל דרך אחרת. לוח השראה זה בעצם אוסף של תמונות שאת אוהבת ולא משנה מה הסיבה ל “למה את אוהבת את מה שאת רואה”. כרגע לא מנתחים למה אלא המטרה היא פשוט לאסוף תמונות שמדברות אליך. אחרי שתאספי בין 20-30 תמונות של חללים, תתחילי לנתח. תסתכלי על צבעי הקירות שיש ברוב החללים שבחרת, מה התחושה שהם משדרים. אם צבעי החללים תואמים לתחושה שהגדרת בשלב הקודם. לדוגמא רצית תחושה של  אלגנטיות, נינוחות ויוקרה: את אמורה לראות חללים בלוח שלך המשלבים צבעים חמים המשדרים חמימות וקרים המשדרים יוקרה. אם התחושה תואמת את הצבעים בחללים שלך יופי, תעביר לשלב הבא. אם לא כנראה שמה שאת אוהבת לא תואם את ההרגשה שאת חושבת שאת רוצה ליצור. מכיון ואי אפשר לעבוד על העין (כי מה שאהבת זה מה שאהבת). תנסי לחזור להגדרת ההרגשה ולהבין למה רשמת את מה שרשמת וגם מה בדיוק את אוהבת בחללים שבחרת ולחדד שוב את נושא ההרגשה ולנסות ליצור שוב את הלוח. אל תוותרי על החלום. יכול להיות שהוא פחות פרקטי ומתאים כרגע בגלל כל מיני תקופות בחיים כמו ילדים קטנים, בית בשכירות וכולי אבל הכל ניתן לפתרון.

3. מצבעים לחומרים

תסתכלי על התמונות שאספת. כמה עץ יש שם? באילו גוונים? האם יש קיר צבוע? באיזה גוון? אולי יש  חומרים מסוימים כמו עץ או בטון או זכוכית או טפט שחוזרים על עצמם ברוב התמונות.

אם יש אלמנטים המאפיינים את רוב התמונות? אם הצלחת לשים את האצבע על החומרים המופיעים בתמונות שאהבת. תשמרי את התמונות ותתחילי לחפש מהו הצבע של העץ שראית, מהו החומר שהתלהבת ממנו, מהם האריחים שאהבת, איזה נגר יכול לבצע את העבודה שראית וכדומה.

אם בבתים שאהבת יש רצפת עץ. פרקט או למינציה זה הסגנון בשבילך. אם הריצוף שאת וראה ברוב החללים בגווני בטון, תתחילי לראות תמונות של בטון מוחלק בבית או ריצוף דומה. תירשמי בצד את סוגי העץ והחומר שמצאת.

4. החלטה על הגוונים לקירות

עכשיו נחליט על צבעי הקירות. אם את רואה שהמשיכה שלך אל חללים יותר אלגנטיים, מודרניים, לבנים בהירים או עם גוונים אפור, תבחרי בחנות צבע הקרוב 3 גוונים נייטרלים בהירים לקירות עם בסיסי אפור או כחול לדוגמא: 

sound of silence 1513P – טמבור

tears from a star 1514P  – טמבור

secret white 1548P – טמבור

או שאם את מתחברת לחמימות ורצון להרגיש טיפה שמש בבית, תסתכלי על גוונים עם בסיס קרמי:

hush white OW221P – טמבור

awakening ow509p  -טמבור

water lilies 0002P – טמבור

בשלב זה אתם רוכשים 3 דוגמיות של צבעים שאהבתם ומורחים ריבוע בגודל דף A4 על קירות שונים בבית. שימו לב מומלץ למרוח על מגוון של קירות גם הקרובים לחלונות וגם הרחוקים מכיוון והגוון ישתנה בהתאם לכמות האור שהוא יקבל במהלך היום.

אני יכולה להגיד לכם שלפני שידעתי מה לעשות ואיך, בחרתי צבע לבית מבלי לבדוק והסתבר שהוא נראה לבן ליד החלונות הגדולים, מתחיל לקבל גוון בז’ כאשר הקיר מתרחק מהחלון ובאזור פינת האוכל הצבע מקבל גוון וורדרד. מכיוון ואיך שם מקור אור טבעי. תאמינו לי שזה לא משהו שתכננתי כשקניתי אותו. אז אם אתם יכולים, תעבדו נכון מהתחלה ותחסכו חרטות בעתיד.

אם אתם עובדים עם קבלן מבצע, הם לרוב מאפשרים 3 אופציות לבחירה לפני הצבע הסופי.

בחלק השני של הפוסט אנחנו נראה איך מכניסים צבעים נוספים לפלטה.

5. בחירת גוון לרצפה

בגדול יש פה כמה אסכולות. אלו הטוענים כי צבעי הבסיס צריכים להתאים ואלו שלא. ז”א אם צבעתם את הקירות עם צבעים חמימים, הריצוף גם יהיה בגוונים חמים כמו בז’, קרמי, פרקט עץ (בגווני עץ טבעים) וכדומה. האסכולה השנייה טוענת שדווקא צריך לשלב. אם הקירות בגווני לבן קרים הריצוף צריך להיות חם. אני נמנית באופן אישי עם האסכולה השנייה. לדעתי שילוב גווני בסיס מכניס יותר עניין לחלל. 

ישנה גישה שלישית שטוענת שככל שמדמים את הבית שלנו לטבע ולסובב אותנו ככה נעים לנו יותר. כי זה משהו מוכר שטבוע בנו כבר אלפי שנים. ז”א הריצוץ צריך להיות דווקא כהה (אדמה כהה) מהאפורים והחומים והקירות בהירים. 

לעומת זאת (גישה 4) אם מצאתם את עצמכם נמשכים דווקא לצבעים מעט יותר כהים על הקירות המופיעים הרבה בבית קלאסיים אמריקאים מסגנון ה Traditional כמו כחולים, אפורים, ירקרקים, במקרים האלו הרצפה תהיה בהירה או בגוונים ניירטלים חמים. אם כי יש לשמור על עירוב גווני הבסיס של קירות בגוונים קרירים רצפה בגוונים חמים. נניח קירות אפור כהה רצפת עץ חומה.

2 מחשבות על “איך ליצור פלטת צבעים לעיצוב הבית – למשפצים ומעצבים מחדש”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top