אזורים בבית שיש לנפות / לזרוק ולסדר לפני העיצוב

אזורים בבית כדאי להשקיע בניקוי וניפוי הדברים לפני עיצוב מחדש כלומר: מה לזרוק ולסדר לפני העיצוב.

עיצוב מחודש או מעבר דירה הוא דבר מרגש ומלחיץ יחד. כולם רוצים שהבית יראה נקי ומסודר כמו בתמונות חללים מעוצבים שאנו רואים. ללא כל הבלאגן שאספנו לאורך השנים. לכן מומלץ לנפות, למיין וכן לזרוק חלק מהדברים לפני שנכנסים לעיצוב חדשאז אם אנחנו לא רוצים שהבית החדש יראה כמו הישן – נא לא לסחוב את הדברים הישנים שלנו אל הבית החדש (פיצ’פקס, דברים שמפוצצים לנו את הארונות, ציוד שסחבנו, שמרנו, קיווינו בנכנס עליו ועוד שנים וכו’). השאלה היא מאיפה מתחילים, באילו אזורים הניפוי / ניקוי יעזור יותר ומהם תחומי/ אזורים בבית בהם כדאי לרכז את תשומת הלב.

בנימה האישית אני אציין שאני עושה ניפוי + זריקה פעמיים בשנה. פעם בסתיו ופעם באביב. בעצם לפני שאני “מחליפה ארונות קיץ חורף” אני מנפה את כל מה שמגיע מהקיץ או החורף הקודם ומיועד לנוכחי ומסתכלת מה נשחק ומה לא לבשתי הרבה זמן. מה כבר לא באופנה ומה לא יושב עלי טוב למרות שהוא חדש. כל מה שאני לא חושבת שאני רוצה או יכולה ללבוש, נתרם או נזרק. יש לי חברה שכל הזמן שואל “לא חבל? יש דברים כמעט חדשים. אין לך ערך סנטימנטלי לבגדים?”. אז קודם כל לא. אין לי ערך סנטימנטלי. הערך היחידי שאני יכולה לשים על הבגד הוא כספי. כלומר כמה כל דבר עלה לי והאם זהו בגד ממותג או לא. בואו נגיד ככה שלא יצא לי לזרוק / לתרום מותגים. גם לי יש גבול.

אבל בגדול אני יכולה להגיד שלא, לא חבל. לפני מספר שנים שיניתי את החשיבה בנושא. למי שקשה תנסי לחשוב על התהליך מכיוון אחר. את לא נפטרת מהבגדים והדברים שלך, את מפנה מקום לבגדים חדשים! למצעים ומגבות חדשות! לכריות חדשות! כאשר אני חושבת במונחים האלו, ישר “הלב מתרחב והנשמה שרה”. 

בסוף הכתבה צירפתי תמונה מכמה דברים נפתרתי מול כמה דברים שמרתי לעונה הנוכחית.

אז בואו נראה באיזו אזורים בבית כדאי להשקיע בניקוי וניפוי הדברים לפני שאנו עוברים לבית חדש

כניסה לבית

מעילים ושאר אביזרי החורף נערמים במהירות, וקל לשכוח מה יש לנו. שימו לב למה שנשחק או דברים שקטנים עליכם, או פריטים שלא לבשתם במשך שנתיים. כן אני יודעת שהקונצנזוס אומר שנה אבל, אנחנו משתנים. לא יש תקופות בהם אני יותר רזה ויותר מלאה. לכן פעם הג’אקט יכול לשבת עלי יפה ופעם פחות. לכן אצלי זה יותר שנתיים. כל מה שלא מתאים או נשחק, תרמו אותו לעמותות צדקה מקומיות. שימו לב גם כאשר אתם מעצבים את הכניסה לבית. אם אתם לא אוהבים בלאגן, אל תתפתו לווים בכניסה. זה נראה חמוד בתמונות בפועל זה לא.

תדאגו לאחסון סגור ולא לשכוח מספיק מקום לנעלים ותיקים.

טיפ קטן: כאשר אתם מתכננים ארון עם תליה בכניסה לבית תדאגו שגובה האזור התליה יהי כ 120 ס”מ.

ארגון כניסה לבית
צעצועי ילדים

עכשיו בתקופת חנוכה / נובי גוד / בידודים ילדים מקבלים לא מעט מתנות וגם ההורים מזמינים לא מעט משחקים ומשחקי יצירה לבית כדי איכשהו להעסיק את הילדים. זה אומר בדרך כלל שיהיו הרבה צעצועים וגאדג’טים חדשים שצריכים מקום בבית שלך. במקום לתחוב צעצועים ישנים לתוך שידות וארונות, תשקלו להיפטר מפריטים ישנים יותר. אפשר להסביר לילדים שצעצוע אחד נכנס ואחד חייב לצאת ותמיינו איתם את הצעצועים שכבר לא משחקים איתם. או פשוט תזרקו / תתרמו לגן / צהרון את הדברים הישנים שכבר לא בשימוש שנים, כבר לא מתאימים לגילאי הילדים. חבל להשקיע בארונות חדשים בבית החדש עבור דברים שכבר לא נמצאים בשימוש.

כך גם תדעי כמה מקום אחסון את תצטרכי בעתיד.

למעט האמת אני נוקטת בשיטה השנייה. 

סידור צעצועי ילדים
ארונות מצעים ומגבות

אם החלפתם לאחרונה את המצעים והמגבות לקראת החגים או המעבר, השתמשו בזה כהזדמנות לזרוק או לתרום את הדברים הישנים כדי לשמור על ארון המצעים שלכם מסודר ומסודר. מקלטים לבעלי חיים ומשרדי וטרינרים זקוקים כמעט תמיד למגבות ושמיכות מיותרות, אז תשקלי לתרום לחברים על ארבע הרגליים.

ארונות בגדים

אם הארון שלך או של הילדים שלך מתפוצץ, קחי את זה כסימן שהגיע הזמן לעשות קצת סדר. כל מה שלא נלבש שנתיים צריך ללכת. כמו גם פריטים לא בסגנון, פריטים שלא מתאימים ובגדים שראו ימים טובים יותר. בדיוק כמו עם הצעצועים של הילדים, התמקדי בקלאסיקות איכותיות.

הרי בסופו של דבר לכולנו יש את מספר הבגדים שאנו לובשים ולגבי כל השאר כל הזמן נזרק המשפט לאוויר “אין לי מה ללבוש” למרות שמולנו ארון מפוצץ בגדים. כי: 1. מרוב העצים לא רואים את היער (אולי ישם שם עוד לא מעט בגדים אבל פשוט לא רואים אותם מרוב העומס). 2. כי יש כמות מוגבלת של בגדים שכרגע מתאימה או בא לנו עליהם וזהו. שאר הארון המתפוצץ הופך ללא רלוונטי. לכן לפני שאת מזמינה ארונות ענקיים לבית שלך תעשי בדיקה כמה מקום את באמת צריכה.

תתרמי את שאר הפריטים ותיהני מכל המקום הפנוי שנוצר.

מזווה

תראו, במטבח תמיד חסר מקום. זה סוג של אקסיומה: לא משנה מה גודל המטבח בסופו של דבר (יכול לקחת גם שנה / שנתיים) ישמע המשפט “אין לי מקום במטבח לשים את”.

אני עברתי ממטבח פיצי עם שיש באורך 2 מטר למטבח 4X4 מטר וגם לי לקח משו כמו 3 שנים להגיע למצב של אין לי מקום אחסון במטבח. לכן, כאשר אנו עוברים דירה או מעצבים מחדש, תעשו בדיקה של כל הציוד המאוחסן במטבח. אולי הגיע זמן להפטר מסרוויס שקיבלת בראש השנה 1995. למרות שהוא חדש. או לכל הפחות לזרוק את הקיים ולהשמיש את החדש.

תנסו לעבור עם כמה שפחות ציוד אל המטבח החדש, תאמינו לי, זה יתמלא עם הזמן.

וזו אני - מה הולך לתרומה מול מה שנשאר

2 מחשבות על “אזורים בבית שיש לנפות / לזרוק ולסדר לפני העיצוב”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top