איך לבחור ולמקם שטיחים וצמחיה בבית

succulents

אלו צמחים מאוד אמידים מבחינה של השקיה. גם לא דורשים יותר מידי אור. להפך. נוח להם במעט תאורה. נראים טוב מאוד על מדפים או במרכזי שולחן.

צמח נוסף שאני יכולה להמליץ עליו באופן אישי אם כי הוא מעט יקר זהו הסחלב.

למרות מראה העדין שלו, כל מה שהוא צריך זה אור לא ישיר והשקיה וניקוי העלים פעם בשבוע.

studio somi, mexico, handmade-2436262.jpg

בעיני צמחיה בבית מוסיפה המון. מכיוון והעין של בני האדם רגילה לצבע הירוק מן הטבע, לכן העין נמשכת לצבעים הארציים האלו . בגלל זה פיזור של צמחייה במקומות אסטרטגיים בבית יכולה למשוך אליה את העין ולהקפיץ את העיצוב.

בעיצוב מודרני ומינימליסטי הצמחייה יכולה לשבור ולהחיות את המראה השחור / אפור הקיים לרוב בסגנון הזה.

בעיצוב הכפרי והבוהמי המדגישים את חיי החוץ כמו חיי הכפר בעיצוב הכפרי או חיי הנוודות בעיצוב הבוהמי, צמחייה זו חובה.

לפני שהולכים לקנות צריך לשאול 2 שאלות:

1. איפה למקם 

2. אילו סוגי צמחים יתאימו למקומות שבחרנו

איפה למקם:

המיקום תלוי ב 3 פרמטרים:

1. האם יש איזה מקום או פינה שאתם רוצים להדגיש או למשוך לשם את העין

2. האם יש לכם בבית אזור בו הצבעים זהים מידי כמו ספות בצבע חום ותמונות מעל בצבעי חום אדמדם (בגדול צבעים זהים או קרובים בגלגל הצבעים). מומלץ לשבור את האזור בעל גוון זהה בעזרת צמחים.

ואולי יש לכם מטבח מודרני בצבע אפור שמומלץ לשבור את הצבע האחיד עם משהו אחר.

3. כמות האור הטבעי שיש באזור תגדיר אילו צמחים ניתן למקם באזור.

איזו צמחיה מתאימה לאיזה חלל:

לפני שבוחרים צמח מומלץ מאוד להתייעץ עם עובדים במשתלה. המומחיות שלהם תעזור לכם בבחירה.

בגדול כשמדובר על הצמחים בתוך הבית מדובר על 2 גורמים:

1. כמה אתם יכולים לטפל בצמחיה, האם יש לכם היסטוריה של הרג צמחים או שאתם זוכרים להשקות, לנקות אבק וכדומה.

2.איפה הצמח ימוקם. כלומר כמה אור או שמש מגיע אליו.

האמת רוב האנשים רוצים צמחיה בבית אבל מפחדים להביא צמחים חיים בגלל הצורך לטפל בהם והניסיון הקודם שבו כשלנו בטיפול בצמחיה.

לאנשים אלו אני ממליצה ללכת או על צמחיה מסוג ה succulent.

או צמחים מלאכותיים. אבל איכותיים.

צמחים מלאכותיים:

השוק היום מלא בצמחיה לא אמתית. רמת האיכות השתפרה מאוד והיום מכינים פרחים מבדים כך שגם המגע שלהם מדמה עלי כותרת. על מנת לשפר את המראה של הצמחייה הזו יש מספר דרכים:

1. לשים את זר הפרחים באגרטל עם מים (לא לשכוח להחליף את המים מידי פעם)

2. לנקות את הצמחייה מאבק לפחות פעם בשבועיים

3. “לשתול” את הצמחים בכדים יפים המתאימים לצמחיה אמתית.

איך לקנות ולמקם שטיח בבית

שטיחים היום זה עולם ומלואו. הם עשויים ממגוון טקסטילים כגון: צמר, כותנה, ויסקוזה, משי, PVC ועוד.

מחירו של השטיח תלוי באופן האריגה כמו עבודה ידנית או במכונה והחומר ממנו עשוי השטיח.

השטיח מבצע כמה תפקידים בו זמנית:

1. הוא מגדיר / תוחם אזור מסוים בבית שאותו היינו רוצים להגדיר או לבדל מאחרים. לדוגמה בדירת סטודיו ללא קירות, אפשר לתחום ולבדל את אזור הסלון משאר האזורים. בבית עם חללים גדולים ניתן לתחום את אזור פינת האוכל וכדומה.

2. השטיח מעניק תחושה של חמימות לחלל

3. השטיח יכול להיות האלמנט המקשר בין בצבעים בחלל או האלמנט ה”מקפיץ” את הצבעוניות בחלל.

אני רוצה לחלוק אתכם מספר טיפים למיקום השטיחים בחלל:

בסלון :

גודל של השטיח תלוי בגודל הסלון שלכם. תמדדו את החלל לפני שאתם הולכים לקנות. העיקרון הוא שכל הרהיטים בסלון יהיו על השטיח באופן חלקי . ז”א הרגליים הקדמיות של כל הרהיטים ספה, כורסאות, כיסא, יהיו על השטיח. לסלון ממוצע של 4 מטר על 4 מטר, יתאימו שטיחים בגודל 160 על 220 (סדרי גודל). בנוסף צריך להתחשב באורך הספה, מספר כורסאות, שולחן שיש בסלון. כולם צריכים להיות על השטיח לכל הפחות עם הרגליים הקדמיות. כלומר, אם יש לכם ספה באורך 3 מטר בסלון הגודל של160 על 220 לא יתאים לכם. לכן תיקחו שטיח לכל הפחות 3.2 אורך. כבר ציינתי שהשטיח מגדיר ויזואלית את גודל החלל. אם אתם תיקחו שטיח באורך הספה בלבד הוא יגרום לאזור הסלון להיראות קטן יותר.

אציין כבר עכשיו: נכון יש כאלו שלא ימקמו את השטיח באופן הנ”ל וזה בסדר וגם נראה מעולה, אבל צריך עין מדויקת לעשות דבר כזה. למי שאין, שיצמד לכללים.

הצבע – אפשר באופן כללי ביותר להגיד שהצבע תלוי ב 2 פרמטרים.

א. אורח חיים בבית כמו: האם יש ילדים קטנים, האם הולכים עם נעליים בבית, האם יש בעלי חיים, כמה אזור הסלון עמוס בפעילויות במהלך היומיום. במקרים על רוב הסעיפים שמיניתי עניתם חיובי, היתי ממליצה ללכת על שטיחים עם ריבוי צבעים עליהם כדי שלא תקבלו התקף לב עם כל שערה או מיץ שנשפך.

ב. פלטת הצבעים בסלון. אם רוב הריהוט בסלון הוא בגווני בז ‘, לבן, תכלת בהיר וכל צבעי הקשת הבהירה, הייתי ממליצה לקנות שטיח בצבעים כהים (אדמדמים, חומים, כחולים, אפורים) בשביל “לחמם” את האזור ולהקפיץ ולהדגיש את העיצוב הנייטרלי .

אם הסלון שלכם מורכב מהרבה פריטים באותו הצבע כמו ספות בצבע חום + שולחן ומזנון בצבע אגוז חום, בבקשה תבחרו בשטיח צבעוני בגווני תכלת, ירוק, כחול (תתמקדו בצבעים המנוגדים בגלגל הצבעים, הנמצאים מול צבעי אדום, חום – שאלו לצורך הדוגמא צבעי הריהוט בסלון ).

בחדר שינה:

בכללי אפשר להגיד שבחדר שינה המטרה היא שכאשר נוריד את הרגליים מהמיטה נוכל להרגיש את חמימותו של השטיח ולא נדרוך על הבלטות הקרות. לכן תבחרו שטיח בגודל המתאים לחדר ולמיטה. כלומר, אם המיטה שלכם 160 על 200, השטיח צריך להיות ממוקם כך, שהוא יבלוט מרגלי המיטה ובצדדים. כלומר נוכל להסתדר פה גם עם שטיח 160 על 220 אבל נניח אותו לרוחב המיטה, כך שהוא יבלוט מצדי המיטה ומרגלי המיטה.

צבעוניות – דווקא פה היתי הולכת על צבעים רגועים, בז’ים, אפורים, סגנון סקנדינבי עם צורות גאומטריות, שטיחי וינטג’. אם כי גם פה נכון הכלל למי שלא מפחד מצבע. אם הריהוט שלכם בחדר מורכב מהרבה פריטים באותו הצבע כמו מיטה מעץ בגווני שמנת + שידות בצבע שמנת, בבקשה תבחרו בשטיח צבעוני בגווני תכלת, ירוק, כחול ניתן גם להניח את השטיח לרגלי המיטה (מבלי להכניס אותו פנימה), במעין מעבר. או אם יש לכם חדר שינה גדול ניתן למקם אותו באזורים נוספים על מנת למשוך את העין ולאזור נוסף בחדר.

פינת אוכל:

בארץ המנהג של שטיח בפינת האוכל פחות הולך. אני מנחשת בגלל שבחו”ל יש חלוקה ל formal dining room ו breakfest nook. כלומר היכן אוכלים ביום יום והיכן באירועים / בעת אירוח. אני מניחה גם שאוכל שהילדים שופכים על השטיח זו לא מחשבה מרנינה.

אבל למי שמעוניין למקם שטיח בפינת האוכל יש מספר כללים מנחים:

1. צריך לוודא ששום דבר חוץ משולחן אוכל והכיסאות לא עולים על השטיח.

2. גם כאשר כל האורחים מזיזים את כיסאותיהם אחורה בשביל להתרווח או להתמקם, הכיסאות עדיין חייבים להישאר על השטיח.

3. בנוסף מן הסתם קיימת עדיפות לשטיח בצבעים כהים (גם המבוגרים יכולים לשפוך אוכל ויין).

4. תבחרו שטיח שטוח יחסית (עדיף להימנע מערימות צמר או שאגי) על מנת שיהיה ניתן לנקות אותו בקלות רבה יותר.

5. תשאירו מקום מסביב – כלומר תוודאו שהשטיח לא מכסה את כל שטח פינת האוכל אלא נשאר מרווח בינו לבין הקירות של פינת האוכל בין 15 ל 40 ס”מ.

 

מסדרון:

במסדרון יתאימו רוב השטיחים המאורכים. צריך לשים לב לבחור שטיח שיבלוט על רקע הרצפה וגם שיישאר מרווח בין השטיח לקיר. כמה? בין 20%-40% מרוחב המסדרון. 

כלומר: אם המסדרון ברוחב 1 מטר, יתאימו שטיחים ברוחב 60 עד 80 ס”מ. שטיח צר מידי לא יראה טוב, שטיח רחב מידי יסגור את המרווחים ויראה כמו מסדרון של בית מלון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top