7 נושאים שיש להתייחס אליהם בתהליך העיצוב
אני חושבת שכבר הדגשתי לא פעם אחת את חשיבות התכנון המוקדם כשזה נוגע לפרויקט עיצוב. גם אם מדובר בשדרוג קוסמטי של חדר השינה.
99.9% מהמעצבים לא יתחילו לעצב ללא: שרטוטים, הדמיה, לוחות השראה, לוחות צבעים וחומרים ועוד. גם אם זה שדרוג קטן. אם רוצים תוצאה מקצועית – צריך להתחיל לחשוב בצורה מקצועית.
מי שהתנסה בעבודה עם מעצבת יודע שתהליך התכנון לוקח לא מעט זמן.
זאת מכיוון שאנחנו מעדיפים להכין את כל הפרטים עוד לפני תחילת העיצוב. מכיוון ואנחנו לא רוצים להתחיל להתלבט ולהתבלבל בהמשך בשלב הקניות ולדמיין איך הכל יסתדר. אלא אנחנו רוצים כבר בשלב התכנון לראות ולהבין איך כל צבעים והחומרים מסתדרים יחדיו באמצעות לוחות השראה, הדמיות לוחות צבעים וחומרים.
אם גם לך חשוב להבין את השילוב של אלמנטים (צבע / חומר) יחדיו, אני יכולה להמליץ לך על 3 קורסים דיגיטליים שלי בנושאים הללו:
עכשיו אחרי שהבנו את חשיבות התכנון המוקדם, בוא נראה מהם אלמנטים שהמעצבים מתחשבים בהם. זהו מקבץ מייצג של 7 העיקריים.
אבל אני בטוחה שיש עוד לא מעט פרמטרים שהמעצבים לוקחים בחשבון. כל אחד בתהליך העיצוב שלו.
אז בואו נעבור עליהם בקצרה ונבין איך לבחון את ההשפעה של האלמנטים הללו על העיצוב של החלל שלכם:
- צבע – כאשר חושבים על אילו צבעים אנו נכניס לחלל, צריך לחשוב לא רק על הסגנון אלא גם על ההרגשה שנרצה לחוות בחלל. לצבעים השונים מיוחסת הרגשה שונה לדוגמא: צהוב – שמח, ילדותי. תכלת – רוגע, אדום – חושני, שמח, אוהב, שחור -רשמי, קודר. וכך הלאה. אז לפני שאתם מכניסים צבע לחלל תחשבו איזו חוויה תירצו ליצוב בו. מהי הירגשה שתירצו ליצור בחלל. אם זוי הרגשה שלווה, נעימה ורגועה, תמעיטו במספר הגוונים, תישארו בצבעים המרגישים מרגיעים כמו: בז', אפור, תכלת בהיר, ירוק בהיר, וורוד ועוד. כדי ללמוד יותר לעומק איך לחדד את ההרגשה שתירצו בחלל ואילו צבעים מתאימים להרגשה הזו אני מאוד ממליצה על קורס בחירת סגנון עיצוב.
- צורה – לכל דבר שאנחנו מכינסים לחלל יש צורה: מלבן (חדר עצמו ומלבני, מיטה, חלון), מרובע (שולחן/תמונות), עיגול(שולחן סלון / פינת אוכל). צריך לחשב על איך נראים הפריטים בחלל, האם כולם מרובעים, מלבניים? אם כן מומלץ להוסיף רהיטים או אקססוריז עם קווים מעוגלים יותר על מנת לשבור את הצורות הזהות.
- תאורה – כשמדברים על תאורה הכוונה לתאורה טבעית של אור יום. אם יש לכם בית עם חלונות לצפון, או בניין מולכם המסתיר את התאורה הטבעית או סתם חלונות קטנים, מומלץ להשקיע בצביעה של החלל בגוונים בהירים יותר שיעניק את ההרגשה של חלל מרווח יותר ומאור יותר. כלומר גוונים על בסיס צבעים קרים יותר. בנוסף כשתבחרו תאורה תחשבו כמה היא תאיר את החלל? כמו נורות צריך? האם האור שיווצר יהיה חזק מידי או חלש מידי? כמה גופי תאורה צריך בשביל להאיר את החלל? האם צריך דימרים? מהם מקומות נוחים לשבת עם ספר / עיתון ולקרוא? וכדומה.
- קווים – תחשבו על הקווים שאתם יוצרים עם הרהיטים / טפטים / חלונות. גם קווים בחלל משרים עלינו תחושות שונות כמו: קווים מאונכים נותנים תחושה של יציבות, קווים אנכיים מעניקים תחושה של גובה ורשמיות, קווים אלכסוניים מכניסים עניין לחלל אך גם יכולים ליצור תחושה של בלאגן בעיניים ותחושה של אי נוחות. תסתכלו על החלל שלכם ללא רהיטים ועם הרהיטים המתוכננים להכנס. האם לכולם יש קווי ישרים במאונך / במאזן? אם כך, כדאי להכניס קווים רכים יותר, מעוגלם יותר כדי שיכניסו תחושה רכה ומעוצבת יותר לחלל. שבירה ושילוב של הקווים היא שם המשחק.
- פטרנים – patterns – זוי בעצם חזרה של איזושהי צורה בחלל. כמו כורסה פרחונית שחוזרת על באותו הבד בכריות על הספה ובוילונות (מאוד סטייל אנגלי). אם משלבים מספר פטרנים בעלי גדלים זהים שימו לב לא להשתולל עם הכמות. הם יכולים להתנגש אחד עם השני ותמיד תבחרו פטרנים בגדלים שונים. לדוגמא 3 כריות בסלון: פטרנט קטן, בינוני וגדול או כרית חלקה ללא פטרן בכלל. לא למקם 3 כריות עם פרטנים באותו הגודל יחד. הם עלולים להתנגש.
- טקסטורה – מרקם – לא לבלב עם פטרן. טקסטורה זו ההרגשה של הבד, חומר שמשתמשים בו בעיצוב. שילוב של מספר טקסטורות חשוב מאוד על מנת לא ליצור חלל משעמם. בנוסף הטקסטורה מדגישה לנו את ההרגשה שרצינו ליצור עוד בשלב ההתחלתי. בהתאם להרגשה שהגדרנו שאנחנו רוצים בחלל אנחנו נבחר את החומרים בעלי הטקסטורה שיתמכו בהרגשה זו.
- חלל – תנסו להתייחס לחלל כתוכנית רצפה (איפה ימוקם כל דבר) ולהשאיר מספיר מקום ריק לצורכי מעבר ותנועה חופשית. לפני שרוכשים כל רהיט שימו לב לגודלים. תמדדו את החדרים. תוודאו להשאיר לכל הפחות מעברים של 60 ס"מ למעבר נוח (זה המינימום). תנסו להבין איך החלל יראה מלמעלה. אם אפשרי תשרטטו את החלל על מנת להבין את שילוב הגדלים של הרהיטים השונים. שלא יסתירה, לא יגבילו, לא יהיו קטנים מידי וחלל וכדומה.